Lån utan uc med Bankid

Idag finns det oroligt många fler sätt att låna pengar än för bara några år sedan, för konsumenterna är det bara positivt för mer konkurrens brukar ofta sluta med mer pressad priser ifrom av lägre räntor m.m. När du ska ansöka om ett lån på nätet så måste du legitimera dig för att långivaren vet att det är du och ingen annan som försöker låna pengar i ditt namn. Det vanligaste sättet att legitimera sig idag på nätet är genom BankID.

Vad är BankID?

Idag använder nästan 7.5 miljoner svenska bankID på olika sätt i vardagen, det kan vara alltifrån att logga in på sin bank, ansöka om lån m.m.

BankID är en e-legitmation och är lika personligt som ditt körkort, pass. När du legitimerar dig mot en bank så ser dom vad du heter, personnummer detta är samma sätt som om du skulle vara på ett bank möte och dom vill kolla din legitimation innan ni skriver på låneansökan. I början när BankID kom så var det många som var skeptiska och tyckte det kunde vara osäkert att vara så utlämnad, men bankID är extremt säkert så det finns inga anledningar att vara orolig att dina uppgifter skulle hamna i fel händer.

Du kan använda bankID i mobilen som du heter Mobilt BankID, eller kan man använda det på sin dator där det heter BankID bara. Båda är lika säkra att använda.

Ansök om lån utan uc med BankID

Dom flesta långivare använder sig bara av BankID när du ska ansöka om lån hos dem. Själva lån processen blir betydligt enklare om du ansöker om lån utan uc med BankID.

Så här fungerar lån processen med ett bankID

  • Hitta några lån och jämför dom innan du bestämmer dig vilket lån du vill ansöka om.
  • Välj hur stor summa pengar du vill låna.
  • Starta BankID appen och legitimera dig.
  • Efter några minuter så får du besked om din ansökan är godkänd. 
  • Har du valt ett smslån / snabblån så får du oftast pengarna inom några minuter.


Matilda Strömstedt har flera års erfarenheter av ekonomi studier på högskolan. Hon har jobbat med ekonomi sedan hon tog examen 2018 och nu jobbar hon som ekonomi assistent på en stor revisionsbyrå ut över redaktör på lånutanuc.org